Week van de geletterdheid!

Van 8 tot 14 september gaat de 6e editie van de Week van de Geletterdheid door. Het thema is 'extra bedrijvig' waarbij de focus gelegd wordt op de werkvloer.

 

 

Week van de geletterdheid 2016:
Extra bedrijvig!

 

De 6e editie van de Week van de Geletterdheid gaat door van 8 tot 14 september. Dit jaar leggen we de focus op de werkvloer. 


 

1 op de 8 werknemers is onvoldoende geletterd

De wereld verandert snel. Wat je vandaag op je werk doet, is anders dan 20 jaar geleden. Nieuwe machines, nieuwe manieren van werken, andere producten, computers. Mee blijven met al die nieuwe dingen is een uitdaging. Zeker voor iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met computers. Dat is zo voor 1 op 8 werknemers. Bij werkzoekenden gaat het zelfs om 1 op 6. (Bron: PIAAC, 2013) 
 

Werken aan geletterdheid loont

Laaggeletterde werknemers en werkzoekenden kunnen in Vlaanderen en Brussel hun competenties bijwerken in één van de 13 Centra voor Basiseducatie. Maar ook werkgevers kunnen hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door meer klare taal te gebruiken in hun interne communicatie, door geletterdheidsnoden bij werknemers te herkennen of door vorming te organiseren op de werkvloer. De Toolbox geletterdheid is daarbij een hulpmiddel. Die biedt doe-het-zelf ondersteuning en geletterdheidsopleidingen op maat. Interesse? Geef ons een seintje en wij nemen contact met je op.
 

Wil jouw organisatie mee de Week van de geletterdheid bekend maken?

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

www.weekvandegeletterdheid.be www.basiseducatie.be

 
Copyright ©  © 2016 Federatie Centra voor Basiseducatie.

Federatie Centra voor Basiseducatie vzw
Marcel Broodthaersplein 8 bus 5
1060 Brussel
info@federatie-basiseducatie.be / www.basiseducatie.be