Participatief theater rond detentie en het justitiesysteem

U Move 4 Peace, de artistieke werking van Pax Christi, organiseert samen met De Huizen en Without Walls een participatief theater. U Move 4 Peace gaat zo een dialoog  aan over delicten, detentie en het justitiesysteem. De voorstelling zal een mengeling zijn van waargebeurde verhalen. Ze zijn daarom op zoek naar mensen die hun ervaringen willen delen. Op 16 april om 19u kunnen vrijwilligers en professionals uit de sector hun ervaringen delen. 

De voorstelling zal opgebouwd zijn uit een mix van waargebeurde verhalen waarbij antwoorden op vragen over het justitiesysteem zorgen voor conflict en een gevoel van onrecht bij de betrokkenen. 

U Move 4 Peace is nog op zoek naar:

     -Acteurs. Op 29 maart organiseren ze hiervoor een infoavond. Klik hier voor meer info. 

   -Vrijwilligers en professionals uit de sector, slachtoffers van een delict, ex-gedetineerden en familie en vrienden van ex-gedetineerden. Tijdens vier vertelavonden kunnen deze groepen hun ervaringen delen. Deze ervaringen zullen nadien gebruikt worden in het theaterstuk. Je kan deze verhalen brengen in alle vertrouwen en anonimiteit. Klik hier voor meer informatie over de vertelavonden.