Onderzoek in de kijker

Elk schooljaar voeren studenten onderzoek naar educatie in detentie. Klasbak bundelt deze onderzoeken op de website. De onderzoeken die het voorbije schooljaar werden gevoerd, bespreken we de komende weken in de bakberichten. 

Snauwaert en Buggenhout, bachelorstudenten Criminologie aan de Ugent, voerden onderzoek in het kader van hun stage bij de commissie van toezicht van Gent. Ze onderzochten de beleving van arbeid, opleiding en bezoek. Ze besluiten dat gedetineerden nood hebben aan een studiezaal met computers waar ze aan zelfstudie kunnen doen of hun taken voorbereiden. Ze stellen bovendien voor om een lijst te maken met opleidingen die in de gevangenis kunnen georganiseerd worden en een rondvraag te organiseren van de meest populaire opleiding op deze lijst. Zo kan men vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen.

 Klik hier om het volledige onderzoek te lezen. 

Heb je zelf een onderzoek gevoerd of begeleid naar educatie in detentie? Wil je deze resultaten graag delen? Neem dan zeker contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.