In de kijker

Basisvisie verkort 1 

De Rode Antraciet zoekt een nieuwe cultuurfunctionaris

De Rode Antraciet zoekt een cultuurfunctionaris in de gevangenissen van Mechelen en Turnhout voor een 80% tewerkstelling. Solliciteren kan tot dinsdag 9 januari 2018. 

Klik hier om de vacature te bekijken. 

De klasbak kick-off: Positieve plannen voor leren in detentie

Vrijdag 8 december organiseerde Klasbak haar kick-off meeting. We startten de dag met een voorstelling van onze nieuwe basisvisie. Tijdens de workshops brainstromden we met onze deelnemers over aspecten waarop Klasbak het komende jaar zal inzetten. We eindigden met enkele insprirerende sprekers van het Departement Onderwijs en Vorming, het kabinet van de minister van Justitie en de European Prison Education Association. Zij schetsten de nieuwe ontwikkelingen en plannen rond leren in detentie. 

Lees meer...

FORINER: Afstandsonderwijs voor gedetineerden in het buitenland

Naar aanleiding van de FORINER slotconferentie gaf Dorien Brosens een interview voor de VUBToday nieuwssite: "De organisatie van digitaal afstandsonderwijs in gevangenissen in Europa is zeer moeilijk. De enige gevangenis die erin slaagde was een Belgische"

Lees meer...

De Rode Antraciet wint een 'be inclusive' award

De Rode Antraciet won voor haar sportwerking een 'be inclusive award', uitgereikt door de Europese Commissie. Deze awards belonen organisaties die door middel van sport barrières doorbreken. Bekijk hier het deelnamefilmpje.