In de kijker

Introductiecursus: Samen werken in de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden

Op 24 en 25 mei organiseert de WEVO een introductiecursus: Samen werken in de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden. De introductiecursus is bedoeld voor medewerkers hulp-en dienstverlening van de Vlaamse Gemeenschap in de gevangenis. Deze cursus is een introductie in de verschillende aspecten van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden en het werken binnen de gevangenismuren. 

Lees meer...

De directie Criminologie van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie viert 20 jarig bestaan

De operationele directie Criminologie van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC), viert dit jaar haar 20 jarig bestaan. Om dit te vieren organiseert het NICC een filmcyclus over 'straffen?'. Voor elke voorstelling geeft een onderzoeker van het NICC een lezing. De opening van deze filmreeks vindt plaats op vrijdag 20 april in Cinematiek in Brussel. 

Lees meer...

Vorming: Motiveren van gedetineerden in groep

Op 7 mei organiseert de Werkgroep vorming en ondersteuning (WEVO) een workshop: motiveren van gedetineerden in groep. In de workshop zoeken deelnemers en de begeleider naar oplossingen voor groepen met een slechte dynamiek: Hoe ga je als lesgever om met 'moeilijke groepen' in de gevangenis? Hoe motiveer je de groep? Hoe kan je rekening houden met de verschillende problematieken en culturen van de gedetineerden? 

Lees meer...

Klasbak publiceert artikel in Fatik: 'Leren verlegt grenzen'

Eind vorig jaar organiseerde de European Prison Education Association haar tweejaarlijkse conferentie: 'Beyond Frontiers: Challenges. Opportunities. Aspirations'. Tijdens deze conferentie presenteerden professionals uit verschillende Europese landen vernieuwende of succesvolle educatieve projecten in de gevangenis. Zowel leerkrachten, vormingswerkers, gevangenisdirecteurs, onderzoekers en vrijwilligers kwamen aan het woord. Klasbak schreef een verslag van de conferentie in het tijdschrift Fatik.  

Lees meer...

Vacature organisatieondersteuner gevangenis Merksplas

Team Justitieel Welzijnswerk Turnhout zoekt een organisatieondersteuner voor de gevangenis van Merksplas. Als organisatieondersteuner ben je inzetbaar in verschillende gevangenissen in de Noorderkempen. Samen met de organisatieondersteuners van de andere gevangenissen in de regio (Merksplas, Wortel, Turnhout en Hoogstraten) vorm je een team. De opdracht van dit dynamisch en enthousiast team bestaat eruit om activiteiten en projecten voor gedetineerden te organiseren. 

Lees meer...

Resultaten Klasbak kick-off

In december organiseerde Klasbak een kick-off. Tijdens de workshops konden deelnemers Klasbak input geven om haar doelstellingen te verwezenlijken. We hebben een samenvatting gemaakt van deze resultaten en verwerken ze in een memorandum naar aanleiding van de verkiezingen. Indien jullie graag meewerken aan dit memorandum, horen wij het graag!

Lees meer...