In de kijker

DE KLASBAK BASISVISIE

Basisvisie verkort 1

 

Rondom Prison: hoe omgaan met misdaad, straf en herstel?

Rondom Prison is een vormingstraject waarbij de burger wordt uitgedaagd tot reflectie over misdaad, straf en herstel. Op het programma staan onder andere enkele interessante lezingen, een bezoek aan de open gevangenis van Ruiselede, een getuigenis van een ex-gedetineerde,...

Lees meer...

Leerloopbaanbegeleiding in West-Vlaamse gevangenissen

Met de steun van het Europees Sociaal Fonds zet VOCVO en Leerwinkel West-Vlaanderen een project op voor duurzame en kwaliteitsvolle leerloopbaanbegeleiding voor gedetineerden. De Leerwinkel West-Vlaanderen wordt toegankelijk voor gedetineerden in de gevangenissen van Ieper, Ruiselede en Brugge met als doel de aansluiting op de arbeidsmarkt te verhogen na detentie.

Lees meer...

Wablieft publiceert nieuw boek: Een tweede kans. Leven na een celstraf

In het boek 'Een tweede kans. Leven na een celstraf' schrijft auteur Aline Bauwens het verhaal van twee ex-gedetineerden. In het boek vertellen twee mannen hoe ze hun leven opnieuw opbouwen na een celstraf. De families van de mannen spelen een centrale rol in de verhalen.

Lees meer...

Save the date: Internationale vormingsweek van Vocvo

Van 23 tot 27 april organiseert Vocvo een internationale vormingsweek 'Education behind Belgian bars'. De opleiding richt zich tot een internationaal publiek zoals leerkrachten, onderwijscoördinatoren en andere geïnteresseerde praktijkmensen. Deelnemers krijgen inzicht in de organisatie van het onderwijs in Vlaamse en Brusselse gevangenissen. Inschrijven kan voor 1 maart 2018. 

Lees meer...