In de kijker

CAW zoekt consulent aanpak radicalisering in gevangenissen

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Oost-Vlaanderen zoekt een consulent aanpak radicalisering om samen met de consulenten van de afdeling Welzijn en Samenleving een aanbod in alle gevangenissen in Vlaanderen en Brussel uit te bouwen. Het doel van de functie is om geïndividualiseerde begeleidingstrajecten op te zetten met geradicaliseerde gedetineerden. Bovendien geeft de consulent advies aan hulp- en dienstverleners in de gevangenis en aan justitieassistenten die geradicaliseerde (ex-) gedetineerden begeleiden.

Lees meer...

Klasbak zoekt een coördinator

Wil jij educatie in detentie op de kaart zetten? Dan is deze vacature voor jou! Samen met een dynamische raad van bestuur zal de Klasbak-coördinator instaan voor de uitbouw, inhoudelijke sturing, planning, uitvoering en opvolging van Klasbak. Helemaal je ding? Bekijk dan zeker de volledige vacature!

Viering 25 jaar EPEA

Het bestuurscomité van EPEA en de nationale afdelingen van EPEA kwamen succesvol samen in Straatsburg van 2 tot 4 december. Lut Lippeveld vertegenwoordigde Klasbak op deze bijeenkomst. Ze maakte een blog van haar ervaringen in Straatsburg. Klik hier om de blog te lezen.

Internationale vormingsweek Vocvo 'Education behind Belgian Bars'

Van 6 t.e.m. 10 mei 2019 organiseert Vocvo de tweede internationale vormingsweek 'Education behind Belgian Bars' voor lesgevers, coördinatoren of andere stakeholders die werkzaam zijn in de gevangenis rond educatie. Er is een gevarieerd programma met gevangenisbezoeken en ruimte voor uitwisseling tussen de internationale deelnemers. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers waarvan twee plaatsen voor Vlaamse deelnemers. Inschrijven voor 1 februari 2019. Alle informatie hier terug te vinden.

Conferentie over digitale technologie in gevangenissen

De 'International Corrections & Prisons Association' organiseert van 2 tot 4 april 2019 een conferentie over het gebruik van digitale technologie in gevangenissen. De conferentie gaat door in Lissabon. Je kan zelf een presentatie indienen tot 15 december.

Lees meer...

Vormingsaanbod WEVO staat online

Vanaf heden staat het vormingsaanbod van de WEVO online. Het aanbod met alle praktische informatie is te raadplegen op de website van het departement welzijn. Ook de inschrijvingen verlopen via deze website.

We publiceren daaroom geen jaarlijkse brochure meer op de Klasbak website maar informeren jullie via de bakberichten over updates of een nieuw aanbod.